RAJA Group, Europa’s grootste distributeur van verpakkings- en kantoorbenodigdheden en industriële apparatuur, maakt bekend dat Christa Furter met ingang van 24 januari 2022 is benoemd tot CEO van Viking Europe.  

Christa Furter heeft een sterke achtergrond in het bedrijfsmanagement bij bedrijven in de B2B-distributie en de kantoorartikelenbranche, opgedaan bij onder meer La Redoute, Officeworld iba en Udo Bär, een dochteronderneming van RAJA Group, waar zij van 2018 tot 2020 algemeen directeur was.  Christa Furter volgt Raffael Reinhold op, die vanaf 2017 algemeen directeur was bij Viking. 

Deze aanstelling volgt op de overname van Viking Europe door RAJA Group, die de kernactiviteiten van Office Depot Europe in zeven Europese landen omvat: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland en België. Christa Furter, die uitzonderlijk goed bekend is met de sector en de bedrijven van de groep, krijgt de leiding over de herdefiniëring van de commerciële organisatie en de processen die noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling en de winstgevende groei van Viking, ook zal ze het startschot geven voor een versterking van het aanbod en de marketingaanpak. Dankzij haar ervaring binnen de RAJA Group zal zij in staat zijn alle Viking-medewerkers samen te brengen rond de gemeenschappelijke waarden van de groep.  

“Ik wil Raffael Reinhold bedanken voor zijn betrokkenheid bij Viking gedurende de afgelopen vijf jaar en voor zijn inzet bij het tot stand brengen van de overname. Ik wens hem het allerbeste bij zijn toekomstige projecten.  Ik deel met Christa dezelfde visie op de ontwikkeling van het bedrijf. Haar benoeming tot algemeen directeur zal Viking in staat stellen te groeien en zich te herpositioneren als de Europese marktleider binnen zijn sector. »  zegt Danièle Kapel-Marcovici, president en CEO van RAJA Group. 

Komt u bij ons winkelen?

We zijn dé one-stop-shop voor onze klanten, variërend van essentiële kantoorartikelen tot kantinebenodigdheden en van zakelijke diensten tot de laatste technologische snufjes.